(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Hovězí plátky s mrkvovou šťávou
Potřebné ingredience
Hovězí plátky, olej, hodně mrkve, hořtice, sůl, pepř, hladká mouka.
Postup přípravy
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořticí a osmahneme na pánvičce. V tlakovém hrnci na oleji osmahneme nastrouhanou mrkev. Čím víc mrkve, tím víc šťávy na brambory nebo knedlík. Až je to krásně osmahnutý, tak přihodíme osmažené maso, podlijeme a vaříme doměka. Potom maso opatrně vytáhneme, tak aby se nám nerozpadlo a šťávu zahustíme moukou rozkverlanou ve vdodě. Zlehka povaříme a dochutíme solí a vegetou. Jako příloha brambory nebo knedlík. Je to opravdu vynikající a myslím, že to bude chutnat i pánům, protože ta mrkev se tak rozvaří a je z ní taková šťávička na přílohu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé